Curiozitati despre landoul auto Calmi R129 - Tu intrebi, specialistii raspund!

Curiozitati despre landoul auto Calmi R129 - Tu intrebi, specialistii raspund!

Unul dintre putinele landouri auto de pe piata, Calmi R129, se poate utiliza in masina in deplina siguranta deoarece se instaleaza pe o baza isofix si are centura cu prindere in 3 puncte. Indeplineste cel mai inalt standard de siguranta ECE R129 pentru scaune auto, standard care recomanda orientarea cu spatele spre sensul de mers SAU laterala pana la cel putin 15 luni (sau 76 cm). Este, de asemenea, testat riguos intern pentru a confirma o buna protectie a capului si gatului intr-o coliziune frontala si in caz de impact lateral. 

  • Ce este un landou pentru masina?

Landoul este un ‘patut auto’ 2 in 1 care functioneaza ca un scaun auto sigur atunci cand este atasat de o baza compatibila (in cazul nostru baza Encore) si ca un patut confortabil atunci cand este atasat la carucior. 

Landoul Joie Calmi R129 indeplineste cele mai inalte standarde de siguranta pentru a fi un scaun auto si primeste note mari pentru confort si functionalitate. In plus, landoul inovativ Calmi R129, impreuna cu baza i-Base Encore, a obtinut un rezultat impresionant in cadrul ADAC (nota 2.2 - Good).

  • Care sunt beneficiile unui landou auto?

Calmi R129 este solutia ideala pentru parintii unui nou-nascut pentru ca pot sa includa copilasul in rutina lor de calatorii. Landoul este potrivit pentru micuti deoarece ofera un sezut perfect intins pentru ca bebelusii sa doarma in siguranta si neintrerupt.

Calmi R129 este usor de manevrat, se scoate usor din masina cu un singur click de buton si se conecteaza la un carucior compatibil pe baza de adaptori. Mai mult, poate fi pus pe o suprafata plana pentru ca bebelusul sa nu isi intrerupa somnul.

Landoul este ideal pentru nou-nascuti deoarece ofera cea mai ergonomica pozitie si un mediu confortabil pentru bebelusi.

  • Cum functioneaza landoul Calmi R129 intr-un test de impact?

La fel ca toate produsele fabricate de Joie, landoul auto Calmi este testat conform standardelor europene in vigoare, la fel ca si scaunele auto in testele de impact.

In comparatie cu scoicile auto, landoul functioneaza similar in caz de impact frontal si lateral. Datorita pozitiei laterale si a spumei EPP integrata care absoarbe energia de soc, Calmi R129 functioneaza exceptional de bine impotriva ranirii la cap in testele de impact lateral. 

  • Cum este protejat copilul in Calmi R129 in caz de impact lateral?

Spre deosebire de alte landouri auto de pe piata, landoul Calmi R129 este fabricat in mare parte din spuma EPP cu absorbtie ridicata, ceea ce ii permite sa se alungeasa si sa se intinda (precum aluatul de pizza) in timpul unei coliziuni. 

Landoul ia o forma curbata in timpul unui accident pentru a extinde fortele de impact in comparatie cu preluarea impactului brusc.

Maleabilitatea patutului reduce impactul si tensiunea asupra capului bebelusului si protejeaza partile cele mai delicate.

  • E necesar sa se cumpere un alt landou pentru carucior daca parintii au cumparat Calmi R129?

Nu! Calmi R129 face totul: Functioneaza ca si patut auto in masina, iar la fel si pe carucior. Se poate atasa la un carucior compatibil pe baza de adaptori.

La fel ca landourile clasice, Calmi R129 poate transporta micutul pana la 9 kg, aproximativ 6 luni- pana cand bebelusii incep sa stea singuri in sezut.

  • De ce Calmi R129 are un sistem de prindere in 3 puncte?

Ca si in cazul multor scoici auto, Calmi R129 detine sistemul de prindere in 3 puncte deoarece acesta permite o rutina mai simpla de fixare a micutului in timpul fiecarei utilizari.

Este important de mentionat ca unele organizatii de consumatori precum TCS si OAMTC au indicat ca centurile in 3 puncte sunt mai usor de utilizat si reduc riscul de utilizare abuziva. Datele de testare nu sugereaza o diferenta observabila in ceea ce priveste siguranta intre centurile in 3 si 5 puncte pentru utilizarea pana la 13 kg.

 

Producatorul Joie cauta sa ofere cele mai bune optiuni de siguranta pentru toti parintii indiferent de modalitatea de prindere a scaunelor auto.

  • Incape Calmi  R129 langa un alt scaun instalat in spate?

Da! Deoarece landoul se asaza in lateral cu capul bebelusului pozitionat in mijlocul vehiculului. In functie de vehicul, un alt scaun auto poate incapea pe bancheta din spate in timp ce se poate utiliza si landoul Calmi R129. 

Este important sa cereti informatii fizice din showroom-uri sau magazine pentru a confirma compatibilitatea cu al doilea scaun auto.

  • Se poate instala Calmi R129 fara baza Isofix?

Nu, Calmi R129 este echipat cu puncte de conectare la baza integrate care ii permit sa se introduca pe baza rotativa Encore sau i-Base Lx cu un singur click.

Deoarece nu dispune de ghidaje si dispozitive pretensionare a centurii de siguranta, acesta nu poate fi instalat intr-o masina care nu este dotata cu sistemul ISOfix.

  • Care baze sunt compatibile cu Calmi R129?

Calmi  R129 este compatibil cu i-Base Encore ca parte a sistemului rotativ si cu baza i-Base lx 2.

  • Ce scaun este recomandat dupa Calmi R129?

Daca se utilizeaza Calmi R129 cu baza Encore, se recomanda upgrade-ul la scaunul auto i-Harbour care prelungeste durata pana la aprox. 4 ani si are rotire 360°.

Înapoi către Blog